Uanset hvilken skole, man vælger til sit barn, skal man kunne sende det afsted om morgen med en god fornemmelse. Frie grundskoler i Sønderborg Kommune inviterer forældre til næste års 750 nye skolebørn at sætte sig godt ind i valget af skole. F. eks ved at tage til Åben Skole 2. november. Du er også velkommen!

Det er valgår, og vi skal vælge nyt byråd og regionsråd. Men ca. 1500 forældre i Sønderborg Kommune skal også snart vælge skole til deres kommende skolebarn.

Der er mange at sætte kryds ved: 14 forskellige frie grundskoler og 17 folkeskoler. Men hvad er forskellen?

På de fleste er hovedsproget dansk, på andre tales mest tysk eller engelsk. På nogle lægges stor vægt på musik, fortælling eller værkstedsfag, på andre er naturfag og eksperimenterende undervisning i fokus. Størrelserne varierer også: Friskolerne har generelt færre børn i hver klasse og færre børn i skolegården.

Men hvad passer dit barn bedst, og hvad lægger du som forældre vægt på, at dit barn skal lære – ud over det, alle børn i Danmark skal kunne for at gå til eksamen efter ni års skolegang?

Det har du nu muligheden for at undersøge. En række friskoler i Sønderborg Kommune holder Åben Skole torsdag 2. november kl. 15-18, hvor alle kan kigge indenfor.

Til Åbent Skole står forældre klar for at fortælle, hvorfor de lige netop har valgt denne skole. Det vil være aktiviteter og rundvisning for store og små. På Eckersberg Børneunivers i Blans foregår det endda midt i timerne, for lærere og elever har rykket undervisningen til om eftermiddagen, så man ikke kommer til en børnetom skole.

Kom gerne forbi

For husk:

Ikke to skoler er ens, og det er forældre og børn heller ikke. Brug din ret til at vælge den skole, du finder bedst til dit barn.

Der er åbent skole på blandt andet

• Friskolen Østerlund kl. 15-17
  • Kværs Idrætsefterskole kl. 17-19
  • Sønderborg International School kl. 16-19
  • Oksbøl Friskole kl. 15-17.30
  • Midtals Friskole kl. 14-17
  • Tandslet Friskole kl. 15-19
  • Eckersberg Børneunivers kl. 15-18
    Program kan du se her.

Se lidt om Åben Skole i denne video.

Med venlig hilsen og på vegne af alle syv friskoler

Søren Hansen
Formand for Eckersberg Børneunivers