De "store" har bygget klatrestativ som alle kan hygge sig i...Fælleslejr er en vigtig ting for hele Eckersberg Børneunivers. Når virksomheder skal hjælpe medarbejderne til at arbejde mere effektivt sammen og sikre et godt arbejdsmiljø, tager man ofte på ”teambuilding”. Her tager en hel afdeling eller virksomhed væk fra dagligdagen og er sammen i venskabelige udfordringer og hyggeligt samvær. Det har nemlig vist sig, at de få dage ude af huset, hurtigt betaler sig hjem gennem bedre trivsel og mere effektivt samarbejde.

Man forstår hinanden meget bedre, når man har set andre sider af sine kolleger. Man kommer til at kende kolleger, man ikke arbejder sammen med hver dag og der kommer sammenhold på en helt anden måde.

På Eckersberg Børneunivers er det vores lejre i starten af skoleåret, der gør netop det. Når man er ny på skolen – ny på ”laget” – når kammerater har udviklet sig hen over sommerferien – når man skal lære de nye at kende og alle skal have noget at føle sig fælles om – så har dette års fælleslejr gjort det igen!
På fælleslejren er ALLE med – fra de mindste til de største. Alle oplever, at man kan få det rigtig godt sammen og man lærer at tage et passende hensyn, så alle kan få det godt sammen.

Noget ser børnene selv – noget er bare så naturligt, at ingen rigtig tænker over det!

Men når alle er tilbage på skolen, er der bare mange ting, der er nemmere. Så bliver trivslen bedre og alle kan koncentrere sig om at lære en masse nyt!

8. og 9. kl. er på fælleslejr for sidste gang, da vi hvert andet år, holder lejren pr. lag og ikke alle samlet.
Begge klasser fik opgaven, kort at tænke tilbage på årets og ”min sidste fælleslejr” og her er deres ufiltrerede beretninger.
I år fik vi desværre rigtig meget regn onsdag og torsdag. Alt blev til mudder og nogle telte begyndte at tage skade. Derfor blev nogle sendt hjem før tid – det giver vores børn også en tanke!

 

David 9. kl.

Ja, i år havde vi fælleslejr her på Eckersberg Friskole, og jeg synes faktisk at det var mega fedt!

Dette var dog min første og sidste, og det er jeg lidt ærgerlig over. I hvert fald så oplevede jeg, at vi alle var sammen på en helt anden måde, da vi ikke måtte bruge mobil, og det er ikke en dårlig ting. Ja, vi fik såmænd alle sammen massage af hinanden i et stort massage tog på en skrænt, med udsigt ud over det smukke hav.

Og det var bare én af de gode ting! Snitning ved bålet, gåture i skoven og værksteder, hvor man kan lave forskellige ting, såsom at lave perlekæder, var også morsomt. Min oplevelse af det hele var, at vi alle fik lov til at udfolde os, som de personer vi er, fik lov at nyde havets brusen, vindens susen i bladene og selvfølgelig al den mudder, som der lå tykt og klamt på jorden.

Ja, det regnede skam, og det resulterede i at de små børn, desværre måtte sendes hjem, pga. indsivning af vand i deres telte. Meeen det gjorde nu ikke så meget, for så kunne vi ældre elever blive og have det hyggeligt med hinanden.

Det allerbedste af det hele var dog, gemme-fange! I en mørk skov fik vi lov til at gemme os, og det siger jeg jer, det var sjovt. Så ja, det var min første og sidste fælleslejr, ville ønske det ville have varet noget længere.

 

AftenhyggeAnna Kirstine 8. kl.

Savnet på fælleslejren er allerede stort, og det hyggelige samvær vi har haft på Troldhøj. Når jeg tænker tilbage på de 5 gode lejre, som har været forskellige og spændende hvert år. Har jeg virkelig fået meget ud af det, og det har udviklet mig meget. Jeg har lært at snakke med mange nye, som jeg normalt ikke snakker med. Og det har gjort, at jeg ikke er så genert.

I år var nogle af mine højdepunkter at sidde at give hinanden massage på skrænten, gemme-fange ude i den mørke skov, sidde ved bålet om aftenen og synge og selvfølgelig en hel uge sammen med mine venner. Fik også spist en hel del brombær og kage – maden var heller ikke værst.

Vejret var uheldigvis ikke så godt, men det synes jeg ikke, gjorde lejren dårlig. Vi kunne selvfølgelig ikke sidde på jorden og bade, da det regnede en del. Men vi blev rystet sammen på en anden måde, når vi sad inde i teltene og hyggede.

Jeg valgte at blive, og det har jeg ikke fortrudt på nogen måde. Det var ærgerligt, at vi blev nødt til at sende så mange børn hjem. Men med de dårlige telte de havde, var det forståeligt.

 

Emil 9. kl.

Min bedste fælleslejr er som ældstegruppe, fordi man kommer derud om søndagen, hvor det kun er ældste. Søndagen hyggede ældste nemlig bare sammen med pizza, cola og skumfiduserne. Bål maden var ikke lige det bedste mad, men da lille grupperne ikke kunne have mere mad, kunne vi få noget af deres mad. Det var jo bare dejligt.

Da det blev aften kunne man deltage i gemme-fange, hvilket var fedt, fordi man bare løber rundt i en mørk skov. Onsdag til torsdag var igen rigtig hyggelig, fordi de små børn var taget hjem, fordi der var dårligt vejr. Så det var kun dem der gad, der var tilbage. Der var masser af kage, fordi mange var taget hjem, så man kunne næsten bare spise, hvad man kunne.

Fælleslejr er sjovest, når vejret er godt. Det var det de første par dage. Men så begyndte det at regne en del.

 

Lærke 8. kl.

I år var min sidste gang på fælleslejr. Det var en rigtig hyggelig tur, selv om at det regnede og var lidt mudderet. Jeg syntes, at det var lidt ærgerligt, at vi skulle hjem torsdag, men på den anden side var det godt, at vi ikke skulle gå rundt i mudderet mere.

Det var rigtig hyggeligt søndag aften, da vi var til gemme-fange, og at sidde ved bålet og snakke. Vi lavede også stjerneløb for alle dem der kom mandag, det var rigtig sjovt.

Jeg syntes, at det var nogle rigtig hyggelige dage.

 

Hyggesnak i mudderMathias 9. kl.

Det var fedt at være på vores fælleslejr, men det var også lidt træls, at det var den sidste fælleslejr, for det er sjovt at være på lejr. Der var godt vejr om mandagen og om tirsdagen, men onsdag begyndte det at regne heftigt. Det var virkelig mudret, men vi kunne komme hjem eller måtte blive. Lillegruppen og mellemgruppen skulle hjem. Det var god mad, vi fik, og det var rigtig godt hyggeligt at sidde ved bålet om aftenen, når det var ældstegruppen og storegruppen, der sad ved bålet. Også når vi var ude og lege gemme-fange. Det er det hyggelige ved fælleslejr, for det er det, der gør det sjovt at være på fælleslejr. Det at vi er de ældste, er fedt, men træls at vi ikke kan komme til flere fælleslejr. Men vi må godt komme på besøg og det gør jeg!

 

Cathrine 8. kl.

Det hele startede med at vi skulle sætte alle telte op, og gøre pladsen klar, hvilket jeg synes var meget hyggeligt. Vi skulle spise morgenmad kl. 07.30 – 08.00 næste morgen og derefter kom alle de andre fra skolen.

Jeg havde valgt Kimsleg, til det stjerneløb som hele ældste stod for.

Til aften blev vi delt op i hold, som vi skulle lave mad. Der var en opdeling så alle holdene blev delt op i to, så der var et bålhold og et trangiahold. Til trangiamad lavede vi spaghetti med kødsovs. Jeg synes godt, at der kunne have været mere smag i maden, og at det ikke er det samme mad, vi får hvert år.

Det var også virkeligt ærgerligt, at hele lejren skulle aflyses, for det var nærmest som om alle bare gav op. Men det var ellers meget hyggelig, da næsten hele skolen tog hjem.

Jeg kommer også til at savne, at komme på fælleslejr for man kommer tættere på andre på skolen, og jeg lærte nærmest nogle nye at kende hver dag.  

 

Mads 9. kl.

Den bedste dag i denne lejer har nok været søndag, fordi det var det kun ældste, der var på stedet uden det var mudret eller så tæt pakket med elever.

De to hyggeligste tidspunkter på lejren var, da vi byggede bænkene om bålet og om aftenen, da vi sad rundt om bålet.

Der er næsten altid noget, man kan gøre bedre ved fælleslejre. Dette år syntes jeg godt, at man kunne kigge på vejret og planlægge fælleslejr på en uge, der næsten ikke ville komme til at regne i. Så ville fælleslejr havde været længer og mere hyggelig.

Noget som I ikke skal ændre er middagsmad på fælleslejren, for den synes jeg er rigtig god. Jeg blev mæt hver dag til middag.

Aftensmaden kan godt ændres lidt på for de fire gange, jeg har været på fælleslejere har aftensmaden været den samme alle lejre, der kunne godt tænkes lidt nyt.

 

Sille 8. kl.

Det startede med vi slog alle telte op på pladsen, det tog rigtigt lang tid, men om aftenen sad vi ved bålet og spiste pizza. Vi spiste morgenmad fra kl. 7:30-8:00. Om dagen hyggede vi os bare gik rundt, og ventede på alle de andre ankom, vi skulle lave stjerneløb. Jeg havde kartoffelløb. Det var da meget hyggeligt.

Til aftensmad havde jeg bålmad, det smagte fint nok.

Om dagen havde vi værksteder, hvor jeg havde mal på sten, det blev i hvert fald kedeligt og sidde der i længden.

Det var desværre meget dårligt vejr, så alle dem der havde lyst til at tage hjem om onsdagen, tog så hjem. Vi var vel nogle par stykker, der blev.

Torsdag tog vi alle så hjem. Det var da ærgerligt, at det ikke blev til fredag, men med alt det dårlige vejr så kan jeg godt forstå, vi tog hjem der.

Det er mega nederen, at det her var den sidste fælleslejr. Fælleslejr er noget af det mest hyggelige. Man kommer tættere på folk, og man lagde sine telefoner væk og slappede helt af.

 

Kristian 9. kl.

Jeg har været på min sidste fælles lejr i år. Mine første gange på fælleslejr var ikke særlig sjove, fordi der ikke var så meget at lave, men det blev bedre, jo flere gange jeg kom på fælleslejr.

I år fik vi pizza, da vi var færdige med at sætte telte op. Jeg brugte meget af tiden på at sidde og snakke sammen med min klasse, samt 7. og 8. klasserne.

Dette var også første gang jeg fik flåter – det var både første og værste gang!

 

Johanna 9. kl.

I år var min sidste fælleslejr, og det har været en fantastisk lejr, trods vejret. Jeg tog derud søndag, sammen med resten af ældstegruppen, hvor vi skulle slå alle teltene op.

Dagen efter kom resten af skolen. Vi havde lavet et stjerneløb klar. Da alle fra skolen var kommet, begyndte stjerneløbet og det var så hyggeligt.

Tirsdag var der høj sol hele dagen, og alle hyggede sig sammen på kryds og tværs.

Onsdag begyndte det at regne og så blev lille- og mellemgruppen sendt hjem. Store og ældstegruppen fik valget, om de ville hjem. Jeg blev sammen med en masse andre fra ældste- og storegruppen.

Torsdag middag og eftermiddag skulle vi slå teltene ned, og det gik fint.

Det jeg synes er bedst ved fælleslejr er, at alle er sammen med hinanden, både lærere og elever er sammen på kryds og tværs, det er noget af det jeg synes er super fedt.

 

Niklas 9. kl.

Jeg har lige været på min sidste fælleslejr, som var virkelig hyggelig. Det bedste efter min mening var 100 procent at lave det store tårn af rafter og søndag aften, da vi var alene og kunne hygge ved bålet og gemme-fange alene, det vil sige uden storegruppen.

Maden var fin nok, men den er ved at være kedelig. Nu har vi jo fået det samme hver gang.
Fælleslejr er rigtig godt for skolen, fordi alle kommer sammen på et sted og sidder om bålet og hygger med aftensang. Min bedste oplevelse må have været sidste gang, hvor vi var et par stykker, som lavede en stor hule af rafter.

Det var selvfølgelig lort, at det gav lortevejr, men det var på en måde også hyggeligt.

Jeg kommer nok til at savne fælleslejr, eftersom det er så hyggeligt. Det var rigtig fedt at blive kørt hen til troldhøj, men vi skulle til gengæld sætte hele lejren op. Vi fik så også pizza til aften, så det var vel fint nok.

 

Eva 8. kl.

Det her var min sidste fælleslejr og jeg syntes, det var en super god sidste fælleslejr.

Vi startede med at mødes på skolen. Da jeg kom derhen, var alt pakket og klart til at blive kørt ud til lejeren. Da vi var kommet derud, blev vi lige samlet, så vi kunne komme i gang med at sætte telte op. Jeg syntes, det var en sjov oplevelse at være med til at sætte lejeren op. Der var et godt sammenhold mellem os elever, men forældrene var ikke så gode til at høre, hvad vi sagde! Vi var jo dem, som havde sat dem op før. Der ville jeg have ønsket, de hørte lidt mere efter.

Senere var der kun ældste tilbage på lejren. Der var nogle af os som byggede siddepladser ved bålet. Vi byggede siddepladserne ud af rafter. Jeg syntes det var sjovt og hyggeligt at bygge det, men også at jeg kunne vise, jeg godt kunne, selv om jeg ikke lige er den stærkeste person.

Jeg syntes helt klart at søndag, var den bedste dag at være ude på lejren. Der var bare et andet sammenhold, end der var når alle de andre børn var der. Jeg syntes at den her lejer har været min bedste lejr, selv om det blev så smattet og mudderet.

 

Asger 9. kl.

Fælleslejren i år var min sidste, men også den bedste. Jeg var blevet opereret ugen før, så jeg måtte ikke overnatte. Det betød, at jeg kunne stå op klokken ni, spise morgenmad og se tv.

Mens jeg sad og spiste morgenmad klokken ni, gik mine klassekammerater rundt på en fugtig og mudret fælleslejr, og da jeg kom, var vejret blevet bedre, og der var knap så fugtigt. Jeg behøvede ikke gå i bad, eller sove på fælleslejr.

Tirsdag var min sidste dag, og da jeg tog hjem klokken ti om aftenen, var det lidt trist. Vejret var godt, hvilket har været en sjælden ting de sidste par fælleslejre, og det var rigtigt hyggeligt.

Heldigvis for mig, og uheldigvis for alle andre på skolen, var vejret så dårlig onsdag, at lejren blev aflyst. Jeg havde været rigtig heldig, og undgik alt det dårlige vejr. Selvfølgelig var det surt for alle på lejren, at vejret var så dårligt.

Fælleslejr er, selvom man skal overnatte i telt, en af skolen hyggeligste ture. Det var min sidste fælleslejr, men min første uden en blindtarm…

 

Emilie 8. kl.

I år var min sidste fælleslejr. Det var sindssygt sjovt og hyggeligt, at være sammen med alle.

Søndag var mega hyggeligt at opleve. En af de fedeste ting ved fælleslejr ifølge mig, er gemme-fange. Det er sjovt, men det kan også være lidt uhyggeligt, hvis man ikke kan se, hvad der sker rundt om en.

Det var lidt ærgerligt at det begyndte at regne, men jeg synes, at det var hyggeligt nok. Det, jeg syntes var lidt irriterende, var, at jeg mange gange bare kunne gå rundt og kede mig.

Jeg kommer til at savne fælleslejr.

 

HyggemadJoakim 9. kl.

Sidste fælles lejr for mig har været en sjov oplevelse, selvom vejret ikke helt har været med os.

Jeg synes denne fælleslejr har været meget interessant. De første dage vi var der, var de bedste dage. Mest fordi vejret var med os,men også fordi vi byggede med rafter.

Der var mega sjovt, fordi jeg aldrig rigtig har lært at binde knob, men på denne fælles lejr tog jeg mig endelig sammen til at lære det.

Det jeg rigtig godt kan lide ved fælleslejr er maden, fordi vi selv skal lave den, plus der er kød.

Noget af det bedste var alt den fritid vi fik til bare at gå rundt og slappe af.

Efter de 2 en halv første dage, så onsdag blev det lorte vejr. Jeg synes det var godt, at alle de små børn kom hjem, og de fleste af de store børn blev for at hjælpe, efter at de små var væk. Jeg synes, at selvom vejret var pisse lort, så havde vi det stadig hyggeligt.

I fremtiden, hvis jeg skal være ærlig, selvom det var hyggeligt, ville jeg nok godt besøge fælleslejren, men maksimum en dag.

 

Trine 8. kl.

Stjerneløb var vildt sjovt. Vi fra 8. og 9. klasser stod for aktiviteterne. Jeg stod for at alle holdene fik lavet en lagkage. Holdene skulle selv ryste fløde til flødeskum og selv finde bærrene, til at pynte kagen med. Vi måtte ikke spise kagerne, da vi ikke var sikre på, hvad der var i kagerne. Men heldigvis havde nogle forældre bagt kage!

Det var en god tur, selvom den stoppede lidt tidligere end forventet.

 

Lukas 9. kl.

I år har jeg været på min sidste fælleslejr. Det var både en god og en dårlig lejr, fordi det begyndte at regne så meget. Det endte med at vi fik Mudderlejr 2.0, fordi der bare kom så meget mudder. Det var dog ikke så slemt, som den oprindelige mudderlejr.

Noget af det jeg syntes der var sjovest, var gemme-fange, fordi det er så sjovt at gemme sig, tæt ved der hvor man starter, og alle bare går lige forbi dig, og at man så vinder på grund af det.

Noget andet der var godt var bare at sidde ved bålet og snakke. Det var nok det, jeg brugte det meste af min tid på, fordi der ikke var så meget andet at lave.

Det, der var mest træls var at skulle sætte telte op, og pakke nogle af dem ned (dem, der skulle pakkes ordentligt). Det var dog godt, at vi fik pizza den dag, vi skulle sætte telte op.

I det hele var det en rimelig god lejr.

 

Josephine 8. kl.

Da vi ankom på lejren, skulle vi slå lejren op. Med telte, og et lille bål med bænke rundt om. Det var rigtig varmt om søndagen, så man blev hurtig træt og svedig. Da lejren var sat på plads, tog forældrene hjem. Dagen gik stærkt, og lige pludselig lå vi alle sammen i soveposen.

Det var rigtig hårdt at komme op hver morgen, fordi det var både koldt, og meget fugtigt. Men man kunne alligevel ikke bare blive ved med at ligge i soveposen, med en kæmpe sweater, og ens dejlige hyggesokker, fordi så ville alt det gode morgenmad, være blevet taget. F.eks. yoghurt med lækkert chokolade ovenpå. Det smagte seriøst fantastisk.

Da man var ude på lejren, gik det bare op for mig, hvor forkælet man egentlig er derhjemme, og at man glemmer at værdsætter det, og sige tak for lækker mad.

Det regnede helt vildt meget, nogen af dagene. Så jeg brugte rigtig meget mine gummistøvler, og min beskidte hættetrøje, som var helt mudret ind.

Jeg kommer bestemt til at savne fælleslejr, fordi det giver  bare et rigtig godt sammenhold imellem hele skolen. Man kommer til at se nogle helt andre sider af folk.

 

Kristoffer 9. kl.

Min bedste fælleslejr, var den sidste i ældstegruppen, fordi vi måtte flere ting, end vi måtte i storegruppen. Vi måtte være længere oppe, vi fik skumfiduser og sodavand om aftenen. Det var i det hele taget hyggeligt. Noget af det bedste var, da alle de små var taget hjem. Så var der ro, og det var rigtig lækkert.

En af de sjoveste oplevelser, var mandag morgen. Der stod vi tidligt op og larmede rimelig meget. Så kom Anne og Tommy op til bålet, og så fuldstændig ødelagte ud. Det var lidt sjovt, fordi Tommy altid kommer med en sjov kommentar: “Hvis i ikke holder kæft i morgen tidlig, kan i kraftedeme sove på græsset”.

Ellers var det hele generelt hyggeligt. Det værste var bare regnen, men det var fint nok. Gemme-fange om aftenen var også hyggeligt. Fra onsdag til torsdag, var det mega “drengerøv”. Der var mælk, rugbrødsmadder, kage, og alt muligt andet godt. Det var så skønt.

Man kunne bare spise og drikke som man ville. Det var den bedste og hyggeligste fælleslejr.

 

Emma 8. kl.

Jeg har i år været på fælleslejr, det var min første og sidste, da jeg startede på skolen sidste år. Det var nok en af de bedste og sjoveste lejre, jeg har været på. Om aftenen lavede vi gemme-fange ude i skoven. Det var rigtig sjovt. Efter det gik vi hen og sad lidt ved bålet og hyggede os, inden de andre kom om mandagen.

Vi havde nogle hyggelige dage. Det var rigtig sjovt at sidde nede ved vandet det meste af ældste og grine, når drengene smed hinanden i brændenælderne.

Det var nok de koldeste nætter i mit liv, men det var det hele værd, for der var så mange gode tider og jeg vil aldrig glemme den lejer.

 

Jonas 8. kl.

Fælleslejeren 2017 var min sidste på Eckersberg. Det har været 5 rigtig fede ture, hvor man altid er blevet rystet sammen, og har haft det sjovt på trods af dårligt vejr, klamme telte og uden mors gode mad.

I år var det jo så min sidste, og vi har lavet en masse sjove og hyggelige ting. Vi har haft bål fra morgen til aften. Hvis man så ikke lige havde nogle at snakke med, kunne man altid lige finde nogen at snakke med ved bålet.

Jeg syntes, det var rigtig hyggeligt at ældstegruppen var ude at sætte telte op, vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag og aften med pizza.

De fleste fra Ældstegruppen var tit henne ved en skrænt ned til vandet, hvor vi sad og havde det sjovt og hyggeligt og lavet massage toge. Vi var mange, der var nede og bade, det var super sjovt og forfriskende. Desværre skulle vi vente ret lang tid, for vi måtte ikke være så mange i vandet af gangen. Jeg synes godt at ældstegruppen, måske måtte bade lidt mere frit.

Hvis man skal sige lidt om vejret, så var det sgu lidt træls. De første par dage var det helt fint, men så snart det havde regnet lidt, blev det meget mudret.

 

Lasse 8. kl.

Min sidste fælleslejr tog en meget uforudsigelig drejning.

Det startede fint. Teltene skulle sættes op, så vi havde alle forældre med derude. Mine forældre og jeg satte et par telte op sammen, imens andre familier gjorde det samme. Til aftensmad fik vi pizza bestilt udefra som belønning for at sætte teltene op, og sætte hele lejren op.

Vejret var fint hele lejren, indtil vi nåede midten af lejren. Helt uforudsigeligt begyndte det at øse ned, og fremover stoppede det ikke med at regne. Hele lejren sejlede og det blæste helt vildt. Jeg tænkte allerede på den første regnvejrsdag, at den her lejr ikke blev fuldendt.

De små blev sendt hjem onsdag. Jeg mener, at det var meget fair de kom hjem. Deres telte kunne ikke holde vand eller vind. Storegruppen fik også tilbuddet om at tage hjem. Det synes jeg til gengæld ikke var fair, da deres telte kunne holde vand og vind. Vi fik da også tilbuddet, men de fleste af os blev.

Jeg synes det var en meget god, men stadig dårlig fælleslejr. Da den ikke blev fuldendt eller knap nok startet. Det føltes slet ikke som en rigtig fælleslejr for mig. Det er langt fra en af de bedste fælleslejre jeg har været på.

 

Mathias 8. kl.

Min fælleslejr startet med en sten ind i min ankel. Vi havde det sjovt derude og det var meget hygge søndag med pizza om aften og vi hygge til stjerneløb.

Tirsdag var en ok dag med værksteder og det var hygge indtil om aftenen, hvor det begynde at regne og det gjorde det hele natten og det meste af onsdagen. Midt på dagen blev jeg kørt på skadestuen for at få tjekket min ankel.

Så fik vi valget om at tage hjem eller blive… og så tog jeg hjem, for jeg hadede ondt i ankelen.

 

Peter 8. kl.

Søndag var skide hyggelig, fordi vi først satte telte op sammen med 9. klasse og forældrene. Efter det tog forældrene hjem, så vi havde faktisk hele pladsen for os selv. Der blev bygget en hule, spist pizza, drukket sodavand, hygget ved bålet og leget Gemme-fange i skoven.

Da lillegrupperne kom, skulle vi hjælpe dem ned i deres telte. Vi lagde også mellem- og storgruppernes tasker ned i deres telte, så da de kom på deres cykler, var det hele klart.

8. og 9. Klasse skulle også lave et stjerneløb, som de andre elever skulle på. Jeg syntes det var sjovt at stå ved en post. Den aften blev der også leget Gemme-fange i skoven. Det var rigtig hyggeligt.

Jeg fik bålmad mandag, hvor vi fik en foliebakke, hvor vi skulle snitte og skrælle nogle gulerødder og kartofler. Vi fik også noget oksekød og nogle krydderier til bakken. Det smagte rigtig godt.

Tirsdag skulle jeg lave mad på Trangia. Der skulle vi lave spaghetti kødsovs. Det smagte også fint, selvom det blev en smule koldt.

Onsdag var der voldsomt meget regn, så vi sad bare i teltene og snakkede og spillede kort. Det syntes jeg var sjovt og hyggeligt. Vi fik lov til at blive på lejren eller at tage hjem, fordi det bare var blevet et stort mudderhul. Jeg valgte at tage hjem.

Når regnen var værst trak alle indenfor