Hvem er vi?

Historier

Links

Ansatte

Fakta og pris

Indmeldelse og forventninger

Bestyrelsen

Værdigrundlag og regler

Skolens ABC, skoleord og praktiske oplysninger

De forældre der sikrer rammerne er på plads

Bestyrelsen har den overordnede ledelse og er ansvarlig over for undervisningsministeren og skolens medlemskreds. Den er ansvarlig for skolens økonomi og drift, samt at disse er i overensstemmelse med vedtægter, lovgivning og andre retsregler. (§ 14)

Bestyrelsen ansætter og afskediger skolens lærere og øvrige personale efter indstilling fra skolens ledelse (§ 14 stk. 6). Dvs. bestyrelsens overordnede ansvar for ledelsen giver bestyrelsen ret til at træffe de endelige beslutninger (“…som bestyrelsen selv ønsker at træffe beslutning om. “; §14 stk. 5)

Bestyrelsens opgaver:

 • Bestyrelsen skal sikre, at habilitetsregler overholdes internt og i lærergruppen.
 • Bestyrelsen skal sikre egen, tilsynsførendes og ansattes overholdelse af tavshedspligten.
 • Bestyrelsen skal sikre sig, at forældrekredsen vælger tilsynsførende, samt at nedfælde retningslinier for eget tilsyn.
 • Bestyrelsen har det fulde ansvar for skolens økonomi og træffer beslutning om sikre kontrolrutiner omkring bogføring, formueforvaltning og revision.
 • Bestyrelsen skal sikre sig, at skolen overholder gældende tilskudsbetingelser.
 • Bestyrelsen har det fulde ansvar i forhold til budgetlægning, overholdelse af budget/beslutninger om budgetregulering, samt bevillingsansvar.
 • Bestyrelsen har ansvaret for skolens bygninger, samt vedligeholdelse og forsikring af disse.
 • Bestyrelsen fastsætter størrelsen af skolepengene.
 • Bestyrelsen ansætter og afskediger skolens fastansatte personale.
 • Bestyrelsen har initiativpligt ved ansættelse og afskedigelse af skoleleder, som ansættes af skolekredsen på en generalforsamling.
 • Bestyrelsen fastlægger skolelederens arbejds- og ansvarsområder (bortset fra de lovgivne)

Hvis der er noget du gerne vil kontakte bestyrelsen om, så er det altid velkomment – og gør det hellere straks i stedet for at vente til en passende lejlighed! Mail til en af os (se nedenfor) eller til hele bestyrelsen på bestyrelse@eckbu.dk.. Vær opmærksom på at vil vi være nødt til at behandle nogle spørgsmål på et bestyrelsesmøde – andre vil du kunne få besvaret med det samme. 

Mads Petersen

Formand

Jeg hedder Mads Christian Petersen. Jeg er gift med Nanna og vi bor i Blans med vores 4 børn, Aleksander og Mathias, Sia og Sofie, som alle er en del af børneuniverset.

I mit daglige virke, er jeg udviklingschef ved en bilimportør.

Jeg har en Erhvervspædagogisk diplom samt har en akademiuddannelse i ledelse , med disse kan jeg både bidrag til forretningen samt har pædagogisk indsigt.

Jeg er født og opvokset i Blans. Det har stor betydning for mig, at jeg kan bidrage til vores lokal samfund, hvilket jeg vil gøre ved at hele tiden, at vil være med til at udvikle  børneuniverset i en positiv og udviklende retning. 

Min vision er at børneuniverset altid vil være det bedste valg for vores børn, både børnehavebørn og skolebørn.

Rasmus Christensen

Næstformand / Sekretær

(Yderligere poster: IT-udvalg)

Jeg hedder Rasmus Christensen. Jeg er gift med Jannie, og sammen bor vi i Blans med vores to piger – Xenia fra 2007, som går på skolen og Zine fra 2012, som skifter fra børnehaven til skolen i august 2018.

Til dagligt arbejder jeg med softwareudvikling, og jeg vil forsøge at anvende mine IT-kompetencer til at højne Eckersbergs kvaliteter på IT-området.

Jeg mener at Eckersberg Børneunivers’ største potentiale ligger i et solidt forældreengagement. Dette vil jeg gerne være med til at styrke gennem bestyrelsesarbejdet. Desuden vil jeg arbejde for at forbedre samspillet mellem børnehave, skole og SFO.

Lars Althof

Kasserer 

(Yderligere poster: IT-udvalg)

Jeg er far til Birk i børnehaven og Xander i 9. klasse. Desuden til Lukas og Ruben som er for gamle til at gå i Eckersberg Børneunivers og Helge som ikke er gammel nok.

Jeg har siddet i bestyrelsen siden 2013 og være kasserer siden 2014.
Jeg er ingeniør af profession og hobby.

Fun fact: Jeg har arvet jollesejllads af mine børn og lige anskaffet min egen.

: 

Martina Siemer

Medlem af bestyrelsen

Jeg hedder Martina Christensen Siemer. Jeg er gift med Malte og vi bor i Ullerup sammen med Smilla og Villads Emil.

Jeg arbejder til dagligt som HR chef hos en international virksomhed i Sønderborg.

Vores familie er tilflyttere til området og vi valgte Eckersberg til vores børn pga. de værdier som kendetegner Børneuniverset. Der er en stor rummelig og en bevidsthed om ansvar. Derudover har skolen klasser med færre elever end mange andre steder og dette tiltalte os meget.

Vores datter er netop startet i skolen og vores søn har gået på skolen i 4 år. Begge har desuden gået i Universets børnehave.

Jeg har siddet i bestyrelsen i 3 år og ønsker grundlæggende at Børneuniverset skal fortsætte med at udvikle sig fagligt og pædagogisk – Børneuniverset skal være områdets naturlige valg.

Martin Hanquist Madsen

Medlem af bestyrelsen

: martin.handquist@eckbu.dk

Britt Hansen Nør

Medlem af bestyrelsen

Jeg hedder Britt Nør og er mor til Felicia, som går på skolen. Jeg er pt. I gang med at uddanne mig til lærer, men har også uddannelse og 14 års erfaring indenfor transport og logistik. 

Da Felicia skulle starte i skole, valgte vi Eckersberg friskole, da skolen har et godt ry, og vi syntes godt om skolens læringssyn og værdigrundlag. 

Jeg vil I mit bestyrelsesarbejde støtte op om de værdier som kendetegner Eckersberg børneunivers og bidrage med mine arbejdsmæssige såvel som personlige erfaringer og kompetencer. 

: britt.hansen@eckbu.dk

Maria Schmidt Petersen

Medlem af bestyrelsen

Jeg bor sammen med Søren og sammen har vi to børn. Anna på 6 og Max på 3. Derudover har Søren en datter på 13, Olivia som vi har hver anden weekend.

Jeg er uddannet sygeplejerske og arbejder med akutte patienter.

Bor i Ullerup, her har vi boet de sidste 7 år.

Fun fact: Laver Dirty Dancing løftet med Søren til enhver festlig lejlighed.

: maria.petersen@eckbu.dk

Randi Nielsen

Medlem af bestyrelsen

: randi.nielsen@eckbu.dk

Silke Steffesen

Konstritueret skoleleder

Mit navn er Silke Steffensen. Jeg er gift og har to voksne børn og et barnebarn. Jeg bor i Hanved, en lille landsby i Tyskland, som ligger tæt ved grænsen.

Jeg har været ansat på Eckersberg Børneunivers siden 2006. Jeg har været gruppelærer i mellem-, stor og ældstegruppen. Udover dansk og matematik har jeg undervist historie, tysk og værksted.

Min fritid bruger jeg på at være sammen med familie og venner og lange gåture med vores hund.

Vil du vide mere om Eckersberg Børneunivers?

Kom tættere på det, der gør Eckersberg Børneunivers til en unik oplevelse – fagligheden, fællesskabet, den personlige udvikling.

Udfyld nedenstående formular og bliv kontaktet!

Eckersberg Børneunivers

Eckersbergvej 1, Blans
6400 Sønderborg

Sekretær: +45 92448063

Ledelse: +45 23989372 eller +45 91526600
Lærerværelset: +45 92448064
SFO: +45 92448065
Børnehave – Lillegruppe: +45 29845793
Børnehave – Storegruppe: +45 61795793