Om skolen og undervisning

Skolens ABC

Storgruppen 6. til 7. klasse

Skolepenge

Lejr og studieture – se video her

Det er en stor del af skolen og børnehavens kultur at tage på lejr og studieture. Alle børn er på lejr mindst én gang om året. Turene er en del af vores værdisæt, hvor vi vægter fællesskabet højt, som et grundlag for elevernes trivsel og samhørighed med kammerater og ansatte. Derfor er alle lejre også inkluderet i skolepengene. Fællesskabet dyrkes og giver os fællesoplevelser, som vi kan snakke om og grine af, i lang tid bagefter. Vi hygger og laver sociale aktiviteter eller udflugter samt oplevelser med fagligt indhold.

Alle elever er hvert år på én uges lejr eller studietur, og de ældste er ofte på en ekstra tur i løbet af året. Skolen er altid på lejr i uge 35 umiddelbart efter skolestart.

Fælleslejr

Fælleslejr er en lejr, hvor hele skolen hvert andet år tager samlet afsted. Det er en uge, hvor vi sover i hytter eller telte og hygger os sammen. I løbet af dagen er der aktiviteter på tværs af alle skolens elever; det kan være lerbrænding, naturmad, bygge huler, orienteringsløb i skoven, flette armbånd og hår og meget mere. Ofte deltager forældre som hjælpere på lejren. Om aftenen samles alle om bålet, hvor nogle spiller guitar og alle synger med. Dette er den ultimative lejrstemning, som de fleste elever husker tilbage på, også når de har forladt skolen.

Laglejr

Laglejr er en lejr, hvor man hvert andet år er afsted med sig eget lag, dvs. at lillegruppen tager på deres egen lejr og ligeledes tager mellemgruppen, storgruppen og ældstegruppen på hver deres lejr. Destinationerne er ikke nødvendigvis de samme hver gang, så vi kommer ofte rundt i og udenfor Danmarks grænser. Alt efter alder kan indholdet variere fra indianer-tema, oplevelser i Berlin og 2. verdenskrigs historie, besøg i folketinget i København, på kunstmuseum, ubåd, Tirpitz, vandreture, overnatning på andre friskoler, zipline og meget meget mere.

8. klasse i Berlin forår 2022

9. klasse lejr

Som afslutning på 9. klasse og et helt skoleforløb her på friskolen, slutter vi med et brag af en tur. Eleverne er selv med til at beslutte, hvor turen går hen, og hvad der skal opleves. Det er altid en udenlandstur, hvor vi lige giver den en ekstra skalle på destination, indhold og oplevelser. Her kræves ikke et fagligt indhold, men en oplevelsesrig tur, som man kan huske tilbage på i mange år. Forældre er altid velkommen til at tage med på turen for egen regning, mens det for eleverne ikke koster ekstra, da skolen prioritere turen højt.

9. klasse i Harzen forår 2022

Vil du vide mere om Eckersberg Børneunivers?

Kom tættere på det, der gør Eckersberg Børneunivers til en unik oplevelse – fagligheden, fællesskabet, den personlige udvikling.

Udfyld nedenstående formular og bliv kontaktet!

Eckersberg Børneunivers

Eckersbergvej 1, Blans