Forældreengagement

Forældreføl

Generalforsamlingen for Børneuniverset

Bestyrelsen

Forældrearbejde

En væsentlig forudsætning for at universet kan fungere

Vi har som forældre valgt at stå sammen for at skabe et stærkt børneunivers for vores børn. Det betyder blandt andet, at alle forældre leverer gratis arbejde til børneuniverset. Forældrearbejdet er med til at styrke sammenholdet og sikre at vores univers er præcis, som vi har allermest lyst til. Det er til glæde først og fremmest for børnene. Lærere og ansatte oplever at forældrearbejdet får hverdagen til at fungere. Når rammerne er på plads kan ressourcerne bruges på det vigtigste. Nemlig vores børn. Endelig glæder forældrearbejdet vores kasserer, for det er umuligt at drive universet som vi ønsker, hvis skolen skal købe sig til alle opgaverne.

Vi har gjort det sjovt for dig!

Forældrearbejdet udføres i arbejdsgrupper, og vi har sammensat en spændende række af muligheder. Du kan frit vælge alt efter interesse, evner og tidspunkt. Forældre til børn i universet bidrager hver især med ca. 20 timers arbejde årligt. Noget leveres på obligatoriske arbejdslørdage samt rengøringslørdage for skoleforældrenes vedkommende. Resten af arbejdet udføres i arbejdsgrupperne. Det er sjovt, hyggeligt og lærerigt, at lave noget sammen med forældre til dit barns venner. Du vil opleve, at det er dejlige mennesker med sunde interesser og holdninger til vore børneunivers. Og du møder forældre ligesom dig fra f.eks. Gråsten, Sønderborg, Åbenrå og Blans.

Nogle vil helst deltage i en arbejdsgruppe som henover året løser en opgave. Andre foretrækker at yde en koncentreret indsats et par gange i forbindelse med en datofastsat Event. Kontakt bestyrelsen, hvis du har behov for at levere arbejdet på en anden måde. Vi finder altid en løsning sammen.

Hvad kan man lave?

Prøv at bladre igennem beskrivelserne herunder, og find det som netop passer til dig.

Du vil sikkert blive overrasket over hvor forskelligt det kan gøres. Og hvor meget 250 forældre kan løfte i fællesskab når vi hver især bidrager lidt.

Arbejdsgrupper:

Bestyrelsen

Du har måske mere lyst til at lægge dine kræfter i Børneuniversets bestyrelse, og er velkommen til at høre mere om det spændende arbejde hos de eksisterende medlemmer. Bestyrelsesmedlemmer vælges på den årlige generalforsamling, og vælges blandt forældre til børn i både børnehaven og på skolen.

 

Bygningsgruppen

Bygningsgruppen har plads til alle, både håndværkere, gør det selv folk, og dem som har ti tommelfingre. Hvis du har mulighed for at bruge en lørdag på Eckersberg Børneunivers, og har lyst til fællesskab med forældrene til dit barns venner, er Bygningsgruppen det rigtige valg for dig.  På arbejdslørdagene lærer du de andre forældre at kende og sammenholdet styrkes. Tager du børnene med, kan de være små hjælpere som bliver bedre til at passe på skolen og børnehaven, eller de kan lege med vennerne.

Bygningsgruppen ledes af en tovholder, og opgaverne koordineres med pedellerne og bestyrelsens bygningsansvarlige. Din rolle som deltager i Bygningsgruppen er at vedligeholde bygninger både indendørs og udendørs i hele Eckersberg Børneunivers. Det kan f.eks. være udskiftning af en pære, male, reparere tag, efterisolere eller renovere et lokale. Arbejdslørdagene afholdes fra kl. 9 til 16, og Eckersberg Børneunivers byder naturligvis på frokost til alle kl. 12.  Der afholdes en række arbejdslørdage i løbet af året, og vi forventer kun at du deltager aktivt i to af dem.

 

Grønne områder

Foretrækker du udendørs arbejde i sommerhalvåret, så er den grønne gruppe noget for dig. Gruppen sørger for vedligehold af de grønne områder på og omkring skolen, børnehaven og SFO’en, så den står på hækklipning, buskrydning, lugning osv. sådan at Eckersberg Børneunivers altid fremstår præsentabelt.

Gruppen ledes af en tovholder, som sørger for at der laves en arbejdsplan for året. Gruppen sørger selv for at udføre denne plan.

 

Vinduespudsning

Vinduespudsergruppen er for dem som ikke har vandskræk, og kan lide at se et resultat med det samme. Gruppen tilbyder stor fleksibilitet mht. hvornår arbejdet skal udføres. Det kan være en hverdagsaften, en eftermiddag, en weekend eller samtidigt med en arbejdslørdag (og gratis frokost). Blot tidspunktet passer dig og de andre forældre, så i kan få nogle hyggelige timer sammen uden stress. Vores forventning er at børnene altid kan se ud af vinduerne, og Eckersberg børneunivers fremtræder præsentabelt.

Vinduespudsergruppen ledes af en tovholder, og opgaven koordineres med bestyrelsens ansvarlige for forældrearbejde. Din rolle som deltager i Vinduespudsergruppen, er at pudse vinduer i hele Eckersberg Børneunivers.

 

IT

Vi har i universet forskelligt IT udstyr som løbende skal vedligeholdes og udskiftes. Dette er gruppen for dig som kender til trådløse netværk, computere, projektorer, netværk, servere, printere, Skoleintra, EDB-brugsen, Microsoft-pakkerne osv. I gruppen er der også brug for hjælp til at være ”tester”, for vi vil gerne 4 gange i løbet af året kontrollere at samtlige computere fungerer og er opdaterede. Så hvis du blot kan tænde en computer, har IT-gruppen brug for dig.

IT-gruppen ledes af en tovholder, og opgaverne koordineres med bestyrelsens ansvarlige for forældrearbejde.

 

Aftenpedel

Aftenpedelgruppen er for dem der bor i nærheden, og kan være et kvarter på universets bygninger om aftenen.

Opgaven er at kontrollere at alle vinduer i skole/SFO/Børnehave er lukkede, lyset slukket og dørene låst kl. 22. Vi har et univers som er meget åben for aktiviteter efter skoletid, og der kommer mange mennesker i løbet af et døgn. Aftenpedellernes logbog viser at kontrol er nødvendig, for at vi kan være sikre på at alarmen er sat til om natten.

Aftenpedelgruppen ledes af en tovholder, og opgaven koordineres med bestyrelsens ansvarlige for forældrearbejde. Din rolle som aftenpedel er at gennemgå skole/SFO/børnehave lokalerne når du har vagt.

 

PR og kommunikation

PR-gruppen tegner Eckerbergs ansigt udadtil. Har du flair for WEB, layout, er du dygtig til at skrive og formulere dig, eller brænder du for at fortælle hvilket fantastisk sted Eckersberg er, så skal du med i denne gruppe.

Gruppen spænder vidt, men det handler alt sammen om at promovere Eckersberg – vi står bl.a. for:

  • Eckeskallen, skolebladet for hele universet
  • Hjemmesiden
  • Pressemeddelelser
  • Webshop
  • Facebook
  • Events – åben skole, kulturnat, …
  • Gruppen ledes af en tovholder, og gruppen fordeler selv opgaverne imellem sig.

I tilgift hertil har Events sin helt egen tovholder, som sikrer at de årligt tilbagevendende events bliver afviklet på bedste vis.

 

Samvær og trivsel – madgruppe

Ingen, selv ikke på Eckersberg, kan køre på tom mave. Derfor sørger gruppen for blandt andet at sikre, at der er smørrebrød til generalforsamlingen, aftensmad til Åben Skole og 24-timers løbet.

Gruppen ledes af en tovholder, der ved skoleårets begyndelse sikrer, at behov for mad koordineres med de andre grupper. Herefter sørger gruppen selv for planlægningen.

 

Samvær og trivsel – Hest/Føl

Hvis du tror det er svært for børnene at starte i en ny skole eller børnehave, så skulle du se forældrene! I Hest/Føl-gruppen kan du stille dig til rådighed for nye forældre og hjælpe dem til at få svar på deres spørgsmål og hjælp til deres udfordringer.

Du behøver ikke vide hvilken størrelse sko Tommy bruger, men det er naturligvis en fordel, hvis du har været forælder på Eckersberg i et par år.

Gruppen ledes af en tovholder, der løbende sørger for at tage kontakt til nye forældre, sådan at de er bekendt med ordningen. Tovholderen sørger for at formidle kontakten mellem gruppens medlemmer og de forældre der ønsker at få en hest.

 

Sommerrengøring

Det er rarest at starte et nyt skoleår i rene omgivelser. Derfor sørger denne gruppe for at nullermænd og spindelvæv ikke overtager herredømmet henover sommeren. Vi holder en rengøringsdag, hvor vi v-i-r-k-e-l-i-g når i bund, så det hele bare spiller når sommerferien er slut.

Gruppen ledes af en tovholder, som sørger for at koordinere rengøringsdagen i forhold til evt. håndværkerbesøg eller andet vedligehold i sommerferien.

 

Hjælpere

Hjælperne springer til, når skolen eller børnehaven har brug for ekstra hænder. Det kan fx. være på fælleslejr, eller hjælp til undervisning eller pasning på lærerdage eller pædagogiske dage. Det er også hjælperne, som assisterer som SFO-passere.

Hvis du bare elsker at være sammen med børnene, så er dette gruppen for dig. Det kan både dreje sig om enkelte timer spredt ud over året, eller fx. en hel dag på en lejr.

Gruppen ledes af en tovholder, som sørger for at planlægge årets behov med børnehaven, SFOen og skolen umiddelbart efter skolestart.

 

Støtteforening – bestyrelsen

Støtteforeningen er åben for alle som ønsker at støtte Eckersberg Børneunivers. Det er ikke et krav at man har børn på skolen eller i børnehaven, så her møder du også engagerede mennesker som ikke tilhører skolekredsen. Støtteforeningen afholder forskellige arrangementer i løbet af året, og præsterer et pænt overskud. Børneuniverset søger hvert år støtteforeningen om gaver, og igennem årene er det f.eks. blevet til nye stole, computere og telte til vores lejr.

Støtteforeningens bestyrelse vælges på foreningens årlige generalforsamling.

 

Støtteforening – kagebagere

Støtteforeningens arrangementer er afhængig af bl.a. kagesalg f.eks. til lottoaftener. Derfor har vi brug for dig, der let som ingenting kan fremtrylle en brunsviger eller den der du ved nok. Det hele er skemalagt fra skoleårets begyndelse.

Gruppen ledes af en tovholder, der sørger for med støtteforeningens input at lave en bageplan for året.

 

Støtteforening – hjælpere

Til de mere omfattende af støtteforeningens arrangementer, fx. julemarked, halloweenfest og sommerlotto har støtteforeningen brug for hjælp til både planlægning og gennemførelse. Denne gruppe er for dig, der har lyst til at hjælpe med at pynte op, holde slikbod, rydde op osv. Dit arbejde skæpper godt i støtteforeningens kasse og sikrer derved ekstra forsødelse af hverdagen for børnene på Eckersberg.

Medlemmerne i gruppen engageres direkte af støtteforeningen.

Vil du vide mere om Eckersberg Børneunivers?

Kom tættere på det, der gør Eckersberg Børneunivers til en unik oplevelse – fagligheden, fællesskabet, den personlige udvikling.

Udfyld nedenstående formular og bliv kontaktet!

Eckersberg Børneunivers

Eckersbergvej 1, Blans
6400 Sønderborg

Sekretær: +45 92448063

Ledelse: +45 23989372 eller +45 91526600
Lærerværelset: +45 92448064
SFO: +45 92448065
Børnehave – Lillegruppe: +45 29845793
Børnehave – Storegruppe: +45 61795793